Cabinetul nostru stomatologic acorda o importanta maxima sigurantei pacientului, precum si a personalului medical.

De aceea, procesul de sterilizare se realizeaza in mai multe etape, pornind de la presterilizarea instrumentarului (Sterilizarea la rece).

Presterilizarea instrumentarului presupune imersia instrumentarului intr-o baie cu dezinfectanti, spalare cu perii speciale, uscare si impachetare in folii inchise etans, prevazute cu markeri speciali care vireaza (isi schimba culoarea), astfel putand verifica sterilizarea.

Aceasta se face cu solutii speciale care au un spectru foarte larg de actiune, distrugand bacterii, virusuri, fungii, rotavirusuri, virusul Hep B, HCV, HIV, TBC.

Urmeaza apoi etapa de sterilizare propriu-zisa, cu ajutorul autoclavului si a pupinelului (Sterilizarea cu aer umed si uscat), la temperaturi de 200 grade.

Toate aceste etape sunt permanent verificate prin parametrii (indicatorii) sterilizarii, care indica acuratetea acestor procedee.

Rulajul pacientilor intr-o clinica stomatologica determina o crestere masiva microbiana a spatiului respectiv. De asemeni, utilizarea instrumentarului rotativ duce la imprastierea la distanta a mediilor contaminate (sange, saliva, etc.)

Lampa bactericida cu UV distruge in proportie de 99,9% microrganismele din mediu, bacterii, virusuri, fungi, mucegaiuri. Avem posibilitatea ionizarii si ozonificarii spatiului clinicii iar fiecare pacient este informat pe baza unui tester asupra calitatii aerului din cabinet inainte de inceperea sedintei de tratament.

In cadrul unei sedinte de tratament se folosesc bavete, manusi, aspiratoare bucale, masti, pahare, ace si seringi de unica folosinta.

Intre pacienti se dezinfecteaza suprafetele de contact, unitul dentar sau orice suprafata posibil contaminata.

Pardoseala pe care o folosim in cadrul clinicii este antibacteriana, speciala pentru unitatile medicale si spitale, conform Normelor U.E.

Adauga un comentariu